Gipskarton

Deze kunnen de functie hebben van scheidings-, voorzet- en akoestische wand. Een samenstelling van onbrandbaar gips met speciaal en sterk karton, dat is gipskarton. Gipskartonwanden worden snel en efficiënt geplaatst in uw huis, zaak of winkel dankzij hun lichte gewicht en voordelige prijzen. Daarnaast is het perfect mogelijk om ze af te werken. Dit kan zonder enige structurele aanpassingen. Zwaardere voorwerpen ophangen aan het gipskarton is ook geen probleem, hiervoor worden versterkingen gebruikt. Wij zorgen voor de schilderklare afwerking van uw wand. Op die manier kunt u onmiddellijk behangen of schilderen en de wand naar uw smaak optimaliseren.

De flexibiliteit van de wanden zorgt voor een eindeloze vrijheid om elke ruimte naar uw smaak aan te passen. Naargelang het type plaat die gebruikt wordt zijn de prestaties op vlak van vocht- en brandwerendheid, brandstabiliteit en thermische – en akoestische isolatie uitstekend.

De afwerkingsgraad bestaat grotendeels uit: F2a. Met andere woorden een ‘schilderklare afwerking’. Dit houdt in dat de voegen tussen de platen, koppen van bevestigingsmiddelen en de aansluitingen zodanig afgewerkt worden dat de afwerker (schilder, behanger) op een fijne en vlakke ondergrond zijn/haar werk kan aanvangen. Een andere afwerking moet in het bestek gedefinieerd worden.

Fermacell-platen hebben een andere samenstelling dan gipskartonplaten, zodanig dat Fermacell garant staat voor ecologie. Deze platen hebben geluidsisolerende, brandwerende en stootvaste eigenschappen. Deze kunnen toegepast worden voor wand- en plafondafwerking. Eenvoudige en snelle plaatsing zijn gegarandeerd.

Voordelen:

  • erg stabiel
  • extreem belastbaar
  • brandveilige plaat
  • geschikt voor natte ruimtes
  • geluidsisolerend
  • eenvoudige montage
  • probleemloos te  voegen